Yoga Loslaten Retreat

Eens even een paar dagen voor jezelf, hoe heerlijk zou dat zijn…
En dan ook nog met ‘tools’ thuiskomen waar je de rest van je leven wat aan hebt.

Thuis, op het werk, in je sociale contacten, overal kom je wel situaties tegen waar je tegenaan loopt. Dingen waar je over blijft piekeren en malen. Hoe doorbreek je dat? Hoe kom je vrij van patronen die je niet meer nodig hebt? Dat leer je tijdens onze retreat.

Verbinding met jezelf, genieten van rust, ruimte, inzicht in je eigen ontwikkeling, samen zijn en ook tijd voor jezelf, heerlijk eten, een paar dagen midden in de natuur.

Yoga & Gewoon Loslaten door elkaar verweven in een bijzonder en uniek retreat weekend op een prachtige plek midden in het bos.

Deze retreat organiseer ik samen met Corrine Schot van Yoga, Herbs and Flow. Corrine is een van de beste yoga docenten die ik ken en bovendien een van mijn liefste vriendinnen.

Onze retreat plannen lagen al jaren in de kast, het leven kwam ertussen. In oktober 2019 was het zover en hebben we samen onze eerste retreat georganiseerd. Die is enorm goed ontvangen. Vol enthousiasme hebben we dan ook onze schouders onder onze tweede Yoga & Gewoon Loslaten Retreat gezet. Zo mogelijk is die nog beter ontvangen dan de eerste ♡ En zo zijn onze jaarlijkse Yoga & Gewoon Loslaten weekend Retreats geboren. Onderaan deze pagina lees je een greep uit de lovende recensies. Ondertussen organiseren we ook al onze Yoga & This is Me week Retreats op Tenerife. Alle info over die retreat vindt je hier

 

Wat krijg je tijdens onze Yoga & Gewoon Loslaten Retreat:

✓ diverse vormen van yoga, voor iedereen haalbaar

✓ meditatie momenten

✓ inzicht hoe je vasthoudt om daarna los te kunnen laten

✓ je leert loslaten, oude pijn, oude (denk)patronen …

✓ geen volgepakt programma, ook tijd voor jezelf

✓ veel buiten zijn

✓ 2 overnachtingen

✓ heerlijke vegetarische maaltijden (2x ontbijt, 2x lunch, 2x diner)

✓ gezonde tussendoortjes

✓ heel de dag thee & water

✓ laat je vooral verrassen door wat er nog meer op het programma staat

Wanneer

Van vrijdagmiddag 21 maart 2025 17.00 u t/m zondagmiddag 23 maart 2025 17.00 u.

De locatie van onze Yoga & Gewoon Loslaten Retreat

We verblijven in Klooster Nieuwkerk Goirle, een kleinschalig boutique hotel midden in het bos. Wij waren direct onder de indruk van deze bijzondere locatie en de buitengewoon vriendelijke service. Niets is teveel, alles wordt direct geregeld. Wij voelden ons gelijk thuis.
Je deelt een eenvoudige, sfeervolle tweepersoonskamer met heerlijke eenpersoonsbedden. De badkamer is op de gang. Het enige wat je hoeft mee te nemen zijn je persoonlijke spullen. Handdoeken en bedlinnen zijn natuurlijk inbegrepen.
Verder is alles aanwezig:  yogamatjes, meditatiekussen enz. Je hoeft alleen voor comfortabel zittende kleding te zorgen.

De omgeving heeft iets magisch met prachtige krachtplekken. Een wandeling vanuit het Klooster is dan ook puur genieten.

 

Een uniek weekend met twee experts op het gebied van Yoga & Gewoon Loslaten

We gaan met een kleine groep, zodat er voor iedereen tijd en ruimte is voor persoonlijke aandacht.

Jouw investering

Early bird: € 525  (als je voor 1 september 2024 reserveert)

Vroegboekkorting € 575 (als je na 1 september 2025 reserveert)

N.B.
Wij hebben een heel fijn spaarplan waarmee je jouw retreat, zonder extra kosten, in de termijnen kunt betalen die bij jou passen.
Vraag Marie-José naar de mogelijkheden: mariejose@jouwinnerlijkekracht.nu

Reserveren

Ben je net zo enthousiast als wij?

Reserveer dan NU je plek door een mailtje te sturen: mariejose@jouwinnerlijkekracht.nu
Als jouw (aan)betaling binnen is, is jouw plek gereserveerd.

Heb je vragen? Mail dan even, dan maken we een belafspraak: mariejose@jouwinnerlijkekracht.nu

Meer informatie over Corrine:

Zie haar website www.yogaherbsandflow.nl

 

Hieronder lees je hoe de deelnemers onze voorgaande Yoga & Gewoon Loslaten Retreats hebben ervaren

Als je zorgen, angsten, frustraties, irritaties je te veel worden en lichamelijke klachten de overhand gaan nemen, gun jezelf dit bad van liefde en aandacht voor jezelf. Je bent en doet het niet alleen. Je komt rijker terug. Met alle tools die je gekregen hebt kan je zo aan de slag en word jij er niet alleen beter van, maar heeft ook jouw omgeving daar profijt van. Wat houd je nog tegen? Kies voor jezelf, maak tijd voor jezelf en blijf jezelf verwonderen inn de nieuwe mens die je geworden bent.
Ik blijf lopen op het pad waar ik vorig jaar begonnen ben. Het verschil met vorig is heel goed merkbaar.
Het is een fantastische locatie, mooie omgeving, fantastisch eten. Fijne kamers.

Janine

Dit retreat heeft mij bevestiging gebracht dat ik op het goede pad zit en dat ik de juiste (mijn) keuzes mag maken. Ook heb ik kunnen ontspannen en heb ik de pijn in mijn lijf kunnen loslaten. Ik ga met veel kracht naar huis.
Als je gevoel zegt dat je mag gaan, laat je dan verrassen en verwennen. Wees niet bang, het brengt je zoveel en altijd de juiste dingen.

Marjolein

Een plek die vraagt om terug te komen. Hele mooie locatie, natuur, aardig personeel.
Ik kreeg nieuwe maar ook weer wat vergeten inzichten. Je mag zijn wie je bent en dat je belangrijk bent.

Ik zou in één woord zeggen: DOEN!!! Je leert nieuwe inzichten, tools om je hier in te ondersteunen. Nieuwe mensen met eigen bagage, maar ook veel liefde met elkaar. Je stelt je open voor meer anderen en ziet de groepsdynamiek veranderen in deze dagen. Dit is heel fijn.

Margreet

Het was een heel mooi weekend, rustig, leerzaam, lieve vrouwen, prachtige plek op de aarde. Ik neem beweging mee, meditatie en liefde. Verder: rustigheid, ideeën en recepten om stress te verminderen. Mooie yoga oefeningen, heel goed voor mijn lichaam. Veilige groep waar je kunt zijn wie je bent en veilig kunt delen. Het heeft mijn zelfvertrouwen enorm versterkt. Hele leuke mooie plek, mag ik graag nog eens terugkomen. Hartelijk dank aan Corrine en Marie-José.

Elke

 
 
Als je met deze retreat mee wilt zou ik zeggen: doen. Je krijgt er heel veel voor terug als je je weet open te stellen en meegaat in de flow. Een kleine investering ten opzichte wat je ervoor terugkrijgt. Een aanrader dus!
De retreat bracht mij rust, nieuwe inzichten over loslaten en hoe de toekomst tegemoet te gaan. Fijn om nieuwe mensen te leren kennen en opgenomen te worden in de groep. Een mooie groep gelijkgestemden, unieke en warme vrouwen.
De locatie is mooi een rustig. Lekker eten. Vriendelijke bediening.
Corrine en Marie-José zijn top!
Christel

Een retreat op een schitterende locatie met vele mogelijkheden. Wat ik van de Yoga & Gewoon Loslaten Retreat meeneem is dat ik er als persoon mag zijn.
Wil jij ook een keer mee dan zou ik zeggen gewoon doen! Ga het beleven en voelen.

Iris

 
 
De Yoga & Gewoon Loslaten Retreat heeft mij de opening naar mijn verdriet gebracht en de heropening naar liefde voor mezelf. 
De locatie is prachtig, mooie natuur, de accommodatie heerlijk, goed verzorgd. 
Als je overweegt om aan deze retreat deel te nemen zou ik zeggen dat het je heel goed zal kunnen doen als je ervoor openstaat. Een retreat geleid door 2 lieve mensen! Heel veel dank ❤️
Adrie

Deze retreat is echt een cadeau voor jezelf. Een bijzonder mooie, rustgevende plek, past precies en kloppend.
De retreat gaf mij rust in mezelf, handvatten om weer verder te kunnen, mezelf meer open stellen en liefde van anderen.

Anja

 
Deze retreat bracht mij duidelijkheid door herstel van de diepe connectie met mezelf over een specifiek thema dat me nu al weken bezighoudt (regeneration of the cells). Een heel pak stagnatie (met daaraan ‘vastgeplakte’ emoties) is in beweging gekomen.
 
Als je aan den lijve (in je lijf dus) wilt ervaren hoe de zweverige term “loslaten” aanvoelt dan is dit dé retreat om het te ervaren.
Je krijgt massa’s praktische tools mee om te leren gronden in het loslaten, die zowel fysiek als qua tijdsbesteding haalbaar zijn.
Je maakt kennis met verschillende vormen van yoga die je met je lichaam en je omgeving verbinden.
De restorative yoga heeft mij persoonlijk in de ‘overgave’ gebracht, waardoor loslaten een proces zonder moeite werd.
 
Heerlijke ervaring geleid door een professioneel topteam.
Nick

Heel fijn, 4 soorten yoga gedaan, mooie lessen, prachtige loslaat-oefeningen. Ik heb me meer ontspannen, ergernissen en stress los kunnen laten. Het was heerlijk om ook buiten te zijn, bosrijke omgeving, rust en aansluiting bij diversen mensen uit de groep was fijn. 
De combinatie van yoga, bewegen en je bewust worden van wat vasthouden en loslaten kan zijn. Toepasbare, praktische tips. Prachtig om te ervaren wat een groep met name onbekende mensen konden betekenen voor mij en omgekeerd ik ook voor hen, in zo’n korte tijd. Niet te grote groep, aangenaam.

 

Hetty

Als je teveel in je hoofd zit en teveel maalt, je kunt lastig dingen loslaten, je gestresst voelt, dan is dit de ideale retreat.
De combinatie van yoga en coaching van Corrine en Marie-José sluit goed op elkaar aan. Je krijgt handvaten om te leren loslaten en om meer te ontspannen. Ook is het goed om bij jezelf stil te staan een paar dagen. De locatie van het het hotel en van de yogaruimte dragen ertoe bij dat je helemaal goed tot rust komt. Corrine en Marie-José zijn heel betrokken en brengen met veel passie hun kennis en vaardigheden naar je over. Het was in één woord een eyeopener! De retreat bracht mij ontspanning en meer rust in mijn hoofd. Ik heb nog meer leren loslaten dan ik al deed.
Dankjewel Corrine en Marie-José voor jullie warme en prettige persoonlijkheid waarmee jullie zoveel mensen inspireren en vertrouwen meegeven!

Kathelijne

Als je deze retreat overweegt zou ik zeggen: Doen!
Het bracht mij rust, was een fijne ervaring, betere balans, fijn gezelschap. Soms veel woorden en tegelijkertijd was het geheel een fijn warm bad.

 

Caroline

Met spanning in mijn lijf ben ik hier aangekomen en nu zit er veel minder stress in mijn lijf.
Als je overweegt naar deze retreat te gaan zou ik zeggen: durf te gaan. Je bent een ‘mooier’ mens als je terug naar huis gaat. Het levert je veel meer op dan je verwacht. Lieve, fijne coaches die oog hebben voor jou, zeker op die momenten als ze zien dat je hun tijd en aandacht nodig hebt om op dat moment verder te kunnen in het loslaten.
Prachtige omgeving. Midden in de natuur. Genieten van wat de natuur ons te bieden heeft. 

Janine

De afwisseling van de activiteiten vond ik positief. Ook de volgorde, de flow: alles sloot goed op elkaar aan. Klasse!
De omgeving geef ik een 10+.

Ik heb inzichten over de liefde ontvangen / zelfvertrouwen / verbinding gevoeld / rust en tijd nemen voor mezelf.

Het is een weekend waarin je stukjes van jezelf tegen kunt komen (als je er voor open staat). Veel afwisseling, super lekker eten en heerlijke yogalessen. Een oppepper voor lichaam en geest.

José

Ik vond het geweldig hoe jullie dit weekend hebben verzorgd. Jullie doen het met je hart en dat voel je.
Deze retreat is zeker aan te bevelen als je met jezelf aan de slag wilt. De coaching is duidelijk en heel zinvol. De yogalessen zijn fantastisch. Allerlei soorten yoga wat het loslaten bevorderde.
Top gewoon!
Ook de afwisseling was zeer inspirerend!
Ik heb leren loslaten met mijn ademhaling, de kracht in mijzelf te vinden (zaaien), inzien dat loslaten weer andere mogelijkheden schept.

Jolanda

De retreat heeft mij inzichten gegeven met tools/tips/handvaten om te leren loslaten. Hiervoor moest ik eerst toelaten leren, om het te kunnen loslaten. Het naar binnen keren, hoe zie ik mezelf, waar sta ik. De regie leren krijgen over wat ik zelf denk, met open mind mogelijkheden zien en hiervan beter kunnen worden. Zo dankbaar voor deze coaching. Enorme ontlading, ontspanning, sensaties in mijn lichaam door de fijne yoga oefeningen.

Ik heb het enorm fijn ervaren. Echte me time ❤️ Een enorm cadeau wat je over hebt voor jezelf. Een fijner/groter cadeau kun je jezelf niet geven. Op het juiste moment voor nu in mijn leven.

Corina

Doen, doen, doen 😊
Indien iedereen deze retreat zou volgen en zich er open voor stelt, zouden we in een veel betere wereld leven.

Jullie zijn allebei van onschatbare waarde en doen dit op een prachtige manier.

De retreat bracht mij in de zoektocht naar mezelf de essentie en praktische tips/handvaten/tools om tot die essentie te komen en vooral te behouden.

Nadja

Ik zou deze retreat aanbevelen als een cadeautje aan jezelf, als je liefde wilt laten groeien in jezelf en rond jou. Zowel de coaching als de yoga waren heel toegankelijk en met respect voor ieders ritme. Corrine en Marie-José zijn authentieke, krachtige en warme vrouwen die met aandacht en liefde de groep begeleiden.

De retreat bracht mij waardevolle en bruikbare methodes om bij mezelf te blijven en loslaten echt te integreren in mijn dagelijks leven. Aanmoediging en moed om mijn weg verder te zoeken naar meer zelfliefde. Besef van kostbare weg via het lichaam (via adem, yoga, … ontspannen en komen tot je essentie).

Tine

De Yoga & Gewon Loslaten Retreat bracht mij een niveau dieper, erbij van alles waar ik al zo lang aan werk. Versimpeling van mijn complexiteit, nieuwe kennis van informatie. Het zuiveren van de ruimte tussen mensen, dat die belangrijker is dan de relatie zelf heeft mij veel duidelijkheid gebracht. Ik voel me gegrond, rust door de sterke (en zachte ) leiding. Waarschijnlijk kom ik de rest wat de retreat mij heeft gebracht pas later te weten.

Als je overweegt naar deze retreat te komen zou ik zeggen: je kan niet missen. Ieders ❤️ kan altijd opener, ook al weet je veel in je hoofd. Mijn hart asopener. Het was gezellig, fun, ontspannend, verrijkend. Corrine en Marie-José zijn 2 Toppers.

Veronique

Deze retreat bracht mij mooie gesprekken, herhaling en daardoor het zetten van de puntjes op de i, dat ik het prima vind om even alleen weg te zijn, dat ik nog liever kan zijn voor mezelf.
Het was super verzorgd. Heerlijk eten, de hele dag voel je je verzorgd en omringd door lieve mensen.

Ik zou zeggen als je deze retreat overweegt: gewoon doen. Voor iedereen is er iets in ‘te halen’. Ook als je al eerder een workshop of traject hebt gelopen bij Marie-José.
En wat betreft de yoga: zeer toegankelijk, prettige vormen van yoga, zeker voor iemand als ik die niet gewend is aan yoga.

Liesanne

Als je overweegt aan deze retreat deel te nemen zou ik zeggen: gelijk doen. Je leert heel veel in een weekend en het is echt de moeite waard. De combinatie van yoga en coaching is perfect. Je leert echt loslaten via de yoga en via de coaching. Corrine en Marie-José zijn de perfecte combinatie voor een succesvol weekend.

Ik ben door deze retreat beter bij mezelf gekomen en kan makkelijker loslaten. Ook de rust die ik niet in mezelf had, is een stuk makkelijker geworden. Ik denk nog beter na voordat ik handel. 

Ria

Sta je open voor andere inzichten, zorgen voor jezelf en je lichaam en wil je hier na de retreat ook mee aan de slag? Dan zeg ik doen! 😃
De retreat bracht mij rust, alles is oké. En ook het besef en de realisatie dat dat niet veel tijd hoeft te kosten en heel simpel kan.

Jill

Als je aan jezelf wilt werken en van stress/spanning naar ontspanning wilt gaan, dan mag je dit retreat zeker niet missen. Het wordt op een liefdevolle manier gegeven door twee prachtige dames die vanuit hun ❤️ werken en daardoor komt dit ook op de juiste manier bij je binnen. 
Ik zeg gewoon doen!

Mij bracht het rust (die ik nodig had) en nog meer inzicht in mezelf. Ik weet nu zeker dat ik yoga lessen ga volgen, omdat ik me hierin heel fijn ontspannen van ga voelen. 

Irma

Deze retreat is een cadeautje dat je jezelf zeker moet gunnen! Twee vrouwen die uitstralen dat ze weten wat ze doen en werken vanuit hun hart. Wat een liefde!
De retreat bracht mij heel veel inzichten, rust, tijd voor mezelf, energie, magie, mooie contacten en een duwtje in de goede richting.

Susanne

De Yoga & Gewoon Loslaten Retreat bracht mij heel veel ontspanning, ontdekking van je lijf… “loslaten”
Opnieuw een reminder gegeven door Marie-José.
Het was een geweldig mooi weekend met liefdevolle aandacht. Yoga oefeningen die met passie gegeven werden.
Een pracht team wat op elkaar afgestemd is en elkaar aanvult rond het thema “loslaten”.
We hebben heerlijk gegeten. Bedankt Marie-José en Corrine

Mariet

Ik heb even lekker in een ‘bubbel’ geleefd. Niet over de nieuwe week, die nog moet komen, gedacht, maar in het moment geleefd. Verbeterpunten kan ik niet bedenken. Het tijdschema van de dag was duidelijk, genoeg vrije tijd, heerlijk eten en lekkere thee.

Ik zou tegen iedereen die overweegt om met jullie mee te gaan zeggen: Gewoon doen!

Jolijn

Doen! Het was een weekend vol liefdevolle, warme, positieve energie. Corrine en Marie-José sluiten heel goed op elkaar aan. Heerlijk eten. Goed verzorgd. De locatie is mooi en sfeervol
De retreat bracht mij rust, tijd, liefde & aandacht voor mezelf. Inzicht in mijn eigen ontwikkeling.

Elleke

Het is een verrijkende retreat met mooie yogasessies, heel wat inzichten, kansen om nieuwe mensen te leren kennen en inspiratie op te doen. Eentje om in mijn hart te sluiten, een geluksmoment!
De retreat bracht mij rust, tijd voor mezelf, een uitdaging die ik overwonnen heb, vriendschappen, fijn gezelschap.

Liesbeth

De retreat bracht mij inzicht in mijzelf, ontspanning, loslaten van verdriet. Het gevoel van genieten was constant aanwezig. Heerlijk gegeten. De locatie is prachtig. Deze retreat is een cadeau voor jezelf. Je komt jezelf tegen, je krijgt inzicht in jezelf.

Zina

Doen, deze retreat, wat heb je te verliezen. Twee warme mensen die doen wat ze kunnen om je een mooie, bijzondere, leerzame en leuke tijd te brengen. Met mooie mensen en mooi eten.
De retreat bracht mij rust, handvaten, meer bewustzijn.

Joyce

Ik zou deze retreat absoluut aanraden! De combinatie van yoga-loslaten werkt heel goed., loopt vloeiend in elkaar over. Jullie warmte, aandacht, liefde is ontroerend en het heerlijke eten van ons kokinnetje was perfect en ook vol aandacht en liefde ❤️
De retreat bracht mij ontspanning, verdieping, groepsgevoel, samen en toch tijd voor mezelf.

José

Wanneer je tegen dingen in het leven bent aangelopen en je kunt het niet loslaten is deze retreat een goede keuze. Wanneer je ontspanning, rust zoekt en even een cadeau aan jezelf wilt geven.
De retreat bracht mij meer bewustzijn. Wie ben ik? Het leven is als een treinreis zal ik altijd onthouden. Word wie je bent!

Kathelijne

Ga er naartoe. Het brengt je zoveel meer dan je vooraf kunt bedenken. Corrine en Marie-José geven heel prettig yoga en loslaten. Alles zit mooi in elkaar verweven. De retreat bracht mij inzichten en tools. Bevestiging wat ik al wist over mezelf. Ik kan veel meer dan ik denk. Dat yoga echt iets voor mij is en tot een diep gevoel van liefde in mezelf heeft gebracht.

Hester

De rretreat bracht mij heel veel informatie over hoe los te laten. Gevarieerde yoga oefeningen, leuk! Fijne mensen ontmoet. Het gaat verrassend snel in een paar dagen. Je laat los, ook al weet je niet precies wat.

Rosan

Zeker doen! Je wordt op de goede weg geholpen qua persoonlijke ontwikkeling. Je komt dichter bij je gevoel. De retreat bracht mij rust in mijn hoofd, momentje voor mezelf. Bovendien zijn we enorm verwend! De Finca is een mooie locatie, vooral de kas is een hele fijne ruimte.

Priscilla