Marie-José

In de startblokken

Ik stond altijd in de startblokken voor iedereen klaar. Eén woord, een telefoontje en hop ik vloog erop af. Tegelijkertijd had ik het gevoel dat het nooit goed genoeg was. Ik had wat langer kunnen blijven, wat meer kunnen doen, alerter kunnen zijn, het anders kunnen zeggen, het beter kunnen aanpakken. Ik wou steeds  ‘voldoen aan’ en evengoed hoorde ik altijd wel weer een oordeel van de een of de ander, dat ik klakkeloos aannam. Om maar niet te spreken over het oordeel over mijzelf. Wat ik was of wat ik deed was nooit goed genoeg, het kon altijd beter. Al die stemmetjes in mijn hoofd…… .

Routekaart

Achteraf gezien was ‘nooit goed genoeg’ de routekaart van mijn leven. Wat ik toen niet wist is dat al mijn denken, handelen, spreken voortkwam uit de onbewuste patronen die we als mens volgen. Dat al je angsten, onzekerheden en beperkende overtuigingen daaraan ten grondslag lagen. Oude patronen die een snelweg in mijn hersenen hadden aangelegd. Eén prikkel en hop! automatische reactie. En dat gebeurt natuurlijk niet alleen bij mij, maar bij iedereen. Ziedaar waarom relaties zo complex kunnen zijn…..

Dooddoener

Net als ieder ander heb ik ook het nodige meegemaakt. Met de opmerking  “jij bent zo sterk, als iemand dit aankan ben jij dat wel” werd mijn pijn en verdriet voor mijn gevoel nogal eens van tafel geveegd. Very nice, maar niet heus. Totaal onbewust ontwikkelde ik een overlevingsstrategie: diep wegstoppen, gewoon doorgaan, hard werken. Boven alles was ik er voor mijn drie fantastische dochters. Hun moeder mogen zijn is het allermooiste wat het leven mij heeft gegeven ❤️ tel daarbij op mijn prachtige kleinkids en daarmee voel ik me rijkste vrouw ter wereld.

Zoektocht

Ik volgde een hele reeks aan cursussen en opleidingen. Mijn hoofd werd steeds wijzer, mijn wereld steeds groter.  En passant  leerde ik de dans van verlatingsangst en bindingsangst, niet uit boeken maar in real life. Het was een keiharde leerschool, maar nu ken ik alle passen en de variaties daarop.

Change your story, change your life

De ontdekking dat ik mijn gedachten niet ben, maar dat ík kan bepalen wat ik denk, was mijn belangrijkste inzicht ooit. Ik vertel mezelf nu andere verhalen en dus ziet mijn leven er nu heel anders uit. Ik weiger de stemmetjes in mijn hoofd en de oordelen te geloven en ben met mijn onverwerkte emoties aan de slag gegaan. Nu heb ik een stuk meer rust en zelfvertrouwen. Ik geef mijn grenzen aan en van daaruit kan ik iedereen die mij dierbaar is liefdevol bijstaan. Mijn dromen zijn uitgekomen: genieten van mijn liefdevolle familie en mijn fantastische werk als Transformatie Coach. De opleiding tot Loslaatcoach™ gaf mij en mijn praktijk een flinke boost. De pittigste en evengoed de mooiste opleiding die ik heb doorlopen is die tot Transformatie Coach | traumaheling @ Bridgeman Academy. Dat alles, en de nodige verlieservaringen, brachten mij helemaal terug naar de essentie waar het leven om draait. Ik heb mijn beperkende overtuigingen en conditioneringen recht aangekeken, bedankt en vaarwel gezegd. Wat niet wil zeggen dat ze soms niet weer eens durven opduiken, maar dan weet ik wat ermee te doen 😉

What you see is what you get

Ik ben inderdaad die sterke vrouw, beide voeten stevig op de grond en tegelijk ook kwetsbaar. Ik sta niet boven jou, ik sta naast jou. Ik heb een zachte aanpak, al aarzel ik niet om je een liefdevolle schop onder je achterste te geven als je blijft hangen in oude verhalen of niet in beweging komt. Ik hou niet van flauwe excuses of “ik ga het proberen”. Je doet het of je doet het niet. Als je leven er nu niet uitziet zoals je wilt heb je twee keuzes: je legt je erbij neer of je gaat de boel anders aanpakken. Wil je de quick-fix of het wonderpilletje? Dan moet ik je teleurstellen: die bestaan niet.

Gelijk aan de slag

Ik heb geen 4 sessies nodig om te ontdekken wie jij bent en waar jouw valkuilen liggen. Dat is in de eerste sessie helder en je krijgt gelijk gouden handvatten om mee aan de slag te gaan. We gaan niet oeverloos in jouw verleden graven. Je bent helemaal oké zoals je nu bent. Er is niets mis met jou. Je mag zijn wie je bent, zonder dat je je in allerlei bochten moet wringen om erbij te horen. Je bent precies op het juiste moment op de juiste plaats in je leven. Van daaruit help ik je te leven vanuit jouw waarden in plaats van vanuit jouw conditioneringen. Het gaat niet om wat er gebeurt in je leven, maar hoe je ermee omgaat. Uitdagingen zullen altijd blijven komen, zowel voor jou als voor mij, dat is immers inherent aan het leven. 

Dáár doe ik het voor!

Het maakt mij intens gelukkig als jij met stralende ogen bij mij de deur uitgaat. Als ik zie dat je jouw pad voor je ziet. Als je weer durft te vertrouwen op je gevoel. Als jij stappen zet richting het leven van jouw dromen. Als jij jouw dromen waarmaakt. Het heeft mij heel wat jaren gekost om vrij en onafhankelijk vol zelfvertrouwen in het leven te staan. Die lange weg wil ik jou héél graag besparen. Dat is mijn missie.

Zeeuws!

Ik zie er niet uit als een Zeeuws Meisje, maar als ik mijn mond opendoe hoor je het wel 😉 Mijn biotoop: het strand, mijn voeten in het zand, het geluid van de ruisende golven in mijn oren en zachte zonnestralen op mijn gezicht. Ik heb bij een bekende vliegmaatschappij ‘een abonnement’ op Italië, mijn tweede thuis. Liefst laad ik mijn batterijen 3x per week op met Zumba en met yoga. Ook met dansen, maar daar heb ik mijn setting nog even niet voor gevonden. Als ik niet wandel dan leef ik niet, dus mijn dag begint en eindigt met mijn hondje Vito en tussendoor willen hij & ik er ook graag tussenuit. Een terrasje met een goed glas wijn en dito gezelschap, daar word ik heel blij van. Culinair genieten, theater en muziek zijn de krenten in de pap van mijn leven. Een van mijn mooiste cadeau’s was het concert van Andrea Bocelli in zijn geboortedorp Lajatico, Toscane. Mijn persoonlijke ontwikkeling staat bovenaan mijn verlanglijstje, duhhh dat kan ook niet anders met het werk dat ik zo dolgraag doe. Stapels nog te lezen boeken naast mijn bed en even goed blijf ik er bestellen. Mooie verre reizen in het verschiet, dat lijstje wordt ook steeds langer. Mijn stopwoordje: doen doen doen doen DOEN! Oeps, dat waren er 5 😉 En….. whatever the question is: chocolat is the answer!

NU IS HET MIJN TIJD
Wil je nu echt eens voor jezelf gaan staan? 5 Gouden én bewezen stappen

NU IS HET MIJN TIJD

Ga met kleine stappen voor jezelf staan.
Hoe vaak heb je al gedacht dat het zo zachtjes aan ook wel eens om jou mag gaan?  Dat je er met alle liefde voor iedereen bent, maar dat je op een of andere manier niet het lef vindt om ook eens voor jezelf te gaan staan? Begin met deze 5 stappen. Ze lijken klein, het kost je niet veel tijd, maar... ze brengen je wel degelijk op weg waar jij wilt zijn.