Marie-José

Ik ben zo enorm gedreven om jou te helpen, omdat ik zo vaak zie dat, ook al doe je je uiterste best, het dan toch weer niet lukt. Een online training, zelfhulpboeken, podcasts, het geeft allemaal echt wel inzichten. Of misschien heb je zelfs al gesprekken met een psycholoog gehad of een coachtraject gevolgd. Ik ben de laatste om te beweren dat dat niet goed geweest is, alleen is er blijkbaar uiteindelijk toch niet zo veel veranderd anders was je niet op mijn website beland. Waarom is er dan toch niets veranderd, terwijl je wel je stinkende best doet? Omdat je op deze manier alsmaar rond de pot blijft draaien. Inzichten hebben alleen maar zin als je er ook daadwerkelijk mee aan de slag gaat. Praten kan echt wel opluchten, maar alleen praat-therapie lost de boel niet op. Je hebt helemaal tot de kern, tot de oorsprong van je probleem te gaan, het daar als het ware ontwortelen. Pas dán ga je echt anders denken, anders doen, je anders voelen en anders leven.

Heel vaak hoor je dat je met je mindset (die gedachten brei in je hoofd) alles kunt oplossen. Als je die in orde hebt, komt alles goed. Daar ben ik het pertinent niet mee eens. Natuurlijk is leren omgaan met al die gedachten in je hoofd hartstikke belangrijk, dat leer je bij mij ook, maar het is mijn ogen niet de heilige graal die alles hoppa oplost.

Het is ook niet de schuld van je ouders. Als zij het maar anders zouden hebben gedaan zou jij nu…. Nee. Elke ouder is een goedbedoelende amateur. De ‘hoe word ik een ideale ouder school’ is nog niet uitgevonden en zal ook nooit uitgevonden worden. Net zo min als dat je bij de geboorte van je kind er de gebruiksaanwijzing bij krijgt. Dat mogen we allemaal zelf ontdekken. Dat is uiteindelijk ook het mooie van het leven. 

En het is ook niet de schuld van je genen dat het allemaal niet zo lekker gaat. De neurowetenschap heeft al lang en breed bewezen dat dat een fabeltje is. Dat het toch zo makkelijk is om te zeggen ‘het zit nu eenmaal in de genen’. Dan hebben we de schuldige te pakken en hoeven we zelf verder niets meer te doen.

En ten slotte ben ook jij niet schuldig. Je kan jezelf niet uit je situatie denken, want dan was je dat allang gelukt. Er is dieper werk voor nodig, dat je voorbij je blinde vlekken leidt. Dat kan je niet alleen, anders was je dat allang gelukt. Met mijn manier van werken komen we wél voorbij die blinde vlekken. 

Tja en waarom weet ik dat allemaal zo goed? Omdat ik zelf natuurlijk ook die blinde vlekken had, omdat ik ook van alles en nog wat heb geprobeerd, omdat ik ook dacht dat als ik maar goed genoeg mijn best deed, alles zich dan wel zou oplossen. Maar pas toen een mega goeie coach mijn pad kruiste, die op dezelfde manier werkt als ik nu doe, en zij een stukje op mijn levenspad meeliep, is er pas écht iets veranderd en daardoor sta ik waar ik nu sta. 

Ik voelde altijd al wel dat er iets miste, ook al had ik verre van een slecht leven. Maar nu ik als Transformatie Coach, Trauma Heler & Loslaatcoach™ mijn eigen succesvolle praktijk heb, voel ik dat ik helemaal op mijn plek zit, dat ik het leven leef dat voor mij bedoeld is. Ik was altijd al een ‘mensenmens’, geboeid door de patronen die mensen maar bleven volgen, ook al zijn die patronen niet echt behulpzaam. Mensen kwamen altijd al naar mij toe om te praten, hun hart te luchten. Alleen nu kan ik niet alleen een luisterend oor bieden, maar ook daadwerkelijk helpen. 

Ik ben enorm gedreven om de wereld een stukje mooier achter te laten dan de dag dat ik geboren ben en dit is mijn manier. Want je kan pas echt wat voor de wereld betekenen als je eerste zelf goed in je vel zit. Dat geldt niet alleen voor mij, dat geldt voor ons allemaal. Dus hoe meer ik kan helpen mensen hun trauma’s te verwerken, hoe meer ze voor de wereld kunnen betekenen. Het gaat niet alleen om jou, het gaat om ons allemaal. For the good of all and the next seven generations.

Wat anderen over mij zeggen:

* jij ziet mensen écht
* ik voel me al heel snel met jou verbonden
* je straalt gedegenheid uit, rust vertrouwen, een veilige basis
* ik voel jij weet het, ik kan me aan jou overgeven
* jij bent niet bang om je kwetsbaar op te stellen en tegelijk ben je ook een rots in de branding
* ik hoef me niet groot te houden bij jou
* jij prikt er wel doorheen, jij laat je niet om de tuin leiden
* het is als thuiskomen bij jou
* samen met jou kom ik er wél

Zeeuws!

Ik zie er niet uit als een Zeeuws Meisje, maar als ik mijn mond opendoe hoor je het wel 😉 Mijn biotoop: het strand, mijn voeten in het zand, het geluid van de ruisende golven in mijn oren en zachte zonnestralen op mijn gezicht, het maakt mij altijd intens gelukkig.
Italië is mijn tweede thuis 💚🤍❤️
Liefst laad ik mijn batterijen 3x per week op met Zumba en met yoga.
Als ik niet wandel dan leef ik niet, dus mijn dag begint en eindigt met een wandeling mijn hondje Vito en tussendoor willen hij & ik er ook graag tussenuit.
Ik word echt niet gelukkig van hele dagen op een stoel zitten, ik wil naar buiten!
Een terrasje met een goed glas wijn en dito gezelschap, daar word ik heel blij van. Culinair genieten, theater en muziek zijn de krenten in de pap van mijn leven. Een van mijn mooiste cadeau’s was het concert van Andrea Bocelli in zijn geboortedorp Lajatico, Toscane.
Mijn persoonlijke ontwikkeling staat bovenaan mijn verlanglijstje, duhhh dat kan ook niet anders met het werk dat ik zo dolgraag doe. Stapels nog te lezen boeken naast mijn bed en even goed blijf ik er bestellen (zal ik maar niet zeggen hoeveel luisterboeken er in mijn telefoon staan 🙈)
Van de kleinste verrassing van mijn allerliefsten, ben ik al diep geraakt. Tranen in mijn ogen, ach ze kennen me zo zachtjesaan wel 😉
Ik heb al best veel mooie reizen gemaakt, ik voel dat het nu tijd wordt om die draad weer op te pakken.
Verrassingen vind ik heerlijk, maar als je mij compleet onverwachts uit mijn dag pluk en me ontvoert om iets leuks te gaan doen, heb ik evengoed wel even tijd nodig om dat te verwerken.
Mijn stopwoordje: doen doen doen doen DOEN! Oeps, dat waren er 5 😉
En….. whatever the question is: chocolat is the answer!

NU IS HET MIJN TIJD
Wil je nu echt eens voor jezelf gaan staan? 5 Gouden én bewezen stappen

NU IS HET MIJN TIJD

Hoe vaak heb je al gedacht dat het zo zachtjes aan ook wel eens om jou mag gaan?  Dat je er met alle liefde voor iedereen bent, maar dat je op een of andere manier niet het lef vindt om ook eens voor jezelf te gaan staan? Begin met deze 5 stappen. Ze lijken klein, het kost je niet veel tijd, maar... ze brengen je wel degelijk op weg waar jij wilt zijn.