2018 bracht mij ongelofelijk veel om dankbaar voor te zijn. Voor mezelf én voor de mensen die dit jaar door mij zijn gecoacht.

Een kleine greep uit mijn praktijk

 • Sandrine vond de weg naar haar partner weer terug 
 • Maria groeide énorm in zelfvertrouwen en stap voor stap bouwt zij nu aan het leven dat zij écht wil (en dat is 180 graden om) 
 • Patricia heeft oude patronen doorbroken en gaat nu voluit in haar eigen praktijk 
 • Jos & José hebben een verrassende kijk op hun relatie gekregen, die weer is opgebloeid door alle waardevolle tips toe te passen 
 • Lizet heeft geleerd om een gezonde balans te vinden tussen wat haar lichaam aangeeft wat ze kan en wat ze eigenlijk wil 
 • Larissa heeft een succesvolle praktijk, maar blokkeerde zichzelf op persoonlijk vlak. In mijn traject “Het Roer Om” kreeg ze verrassende inzichten die haar kijk op zichzelf volledig heeft verandert. Ze staat nu stevig op eigen benen en kan het leven weer aan.

Want ja, als coach kan je wel heel goed anderen de weg wijzen, maar de blinde vlek bij jezelf ontdekken? Daar heb je, net als ieder mens, de spiegel van een ander voor nodig. Zoals een arts bij klachten naar een collega arts gaat, zo komen coaches en therapeuten voor hun persoonlijk stuk vaak bij mij. “Het ontbrekende stukje van mijn puzzel” noemt Petra haar coachingstraject bij mij. 

 • Petra had al na de 3e van de 6 sessies ongelofelijk krachtige inzichten. Ze maakt haar droom werkelijkheid: haar eigen praktijk als vitaliteitscoach. De oefening die we deden bleek de juiste liefdevolle schop onder haar achterste. Twee dagen huilen en toen is ze letterlijk en figuurlijk in haar praktijk gaan staan. Geweldig!

En jij? hoe kijk jij op 2018 terug?

Ik hoop dat het jou gelukt is om de stress uit je leven te halen. Dat je nu meer rust in leven hebt ingebouwd, meer balans ervaart. Ik hoop dat je lekker in je vel zit. Ondanks dat het druk is op je werk en je het gevoel hebt dat je baas altijd aan je hoofd zit te zeuren of je collega’s niet doen wat ze beloven. Ik hoop voor jou dat je geniet van je kinderen, ook al zijn ze over hun toeren en doodmoe in de laatste weken van het jaar.
Ik hoop dat je ook in deze donkerste maanden van het jaar het zonnetje kunt zien, zelfs al zit ze achter de wolken. Ik hoop echt dat je hebt geleerd om ook jezelf een plekje in je leven te geven.

Maak er wat moois van!

Het nieuwe jaar ligt weer voor je, evenals alle goede voornemens……. Of zijn die 23 januari alweer als sneeuw voor de zon verdwenen? Misschien heb je het maken van goede voornemens al lang geleden opgegeven?

Wordt 2019 een fantastisch mooi jaar?

Daar zal je wel wat voor moeten doen. Blijf je doen wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg. 2018 was voor mij geweldig omdat ik daar een bewuste keus in heb gemaakt.  Natuurlijk heb ik, net als ieder ander, ook het nodige meegemaakt. Je hebt echter 2 keuzes:

 1. Je blijft hangen in ‘het lukt mij toch niet’, ‘dat is niet voor mij weggelegd’

of 

 1. Je ver-werkt, je zet je schouders onder je leven.

Ik heb voor optie 2 gekozen. Ik heb gekozen voor wat het allerbelangrijkste voor mij is: mijn gezin en wat ik het allerliefste doe: coachen. Daarin heb ik een mooie balans. Als ik dat kan, kan jij het zeker.

Drie krachtige tips:

Ik geef je drie krachtige tips die mij en de vrouwen die bij mij in traject zijn (geweest) elke dag opnieuw weer helpen:

 • Wilskracht
  In je middenrif huist je wilskracht. Krachtige ademhalingsoefeningen zetten je wilskracht in beweging. Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Haal gewoon een aantal keren per dag  heel diep adem. Diep tot in je buik en weer uitblazen. 
 • Wees je bewust van jouw gedachten
  Tegenover elke gedachte die jou naar beneden haalt zet je bewust gedachte die jou helpt. Voorbeeld:
  Van “Ik doe toch ook altijd stomme dingen” naar “ik heb weer geleerd dat ik fouten mag maken” 
 • Spreek elke dag uit waar je dankbaar voor bent
  Elke dag weer. Dat kan iets kleins zijn, zoals de glimlach van iemand die naast jou bij de kassa staat. Met een beetje oefening leer je dankbaar zijn voor alles wat er gebeurt in je leven, zie je dat er uit alles een les is te halen die jou weer een stap verder brengt.

Heb jij een tip die jou elke dag verder brengt?
Deel hem in het veld hieronder, zo helpen we elkaar.

Lieve groet,

Marie-José

Je leven is GEEN generale repetitie voor “ooit”
Je leeft NU. Maak NU wat moois van je leven.

Heb je hulp nodig om het roer om te gooien?  Maak dan een afspraak voor jouw ‘‘Nu is het Mijn tijd’ kennismakingssessie.
GRATIS, zodat jij veilig kunt ontdekken hoe je de boel ook anders aan kunt pakken