“Dit is het zwaarste deel van de opleiding. En dan spreek ik hier niet over de inhoud, over de lesstof, maar over de persoonlijke processen waar jullie allemaal doorheen gaan”. Aldus onze teacher.
Oké… Nou die voel ik eerlijk gezegd ook wel.

Slaat nergens op

“Twijfel aan mezelf en onzekerheid… hmm een oud verhaal, dat had ik toch allemaal allang achter me gelaten? Waarom steken die stinkers dan nu ineens weer de kop op? Ik heb zeker meer dan 100 klinkende lovende testimonials. Die hoef ik er alleen maar bij te pakken om te zien dat mijn zelf saboterende gedachten nergens op slaan!” 

Door elkaar gerammeld

Dit is de laatste vraag die ik stel op het einde van dag 1 van de live lesdagen van blok 4 van de opleiding Transformatief Coachen & Traumahealing. Ik verwacht een wijs antwoord en dan kunnen we naar huis na deze intensieve dag. Dát loopt ietsje anders. Teacher Rianne ziet en voelt dat het moment daar is. Ze neemt me mee, dwars door heel dat zelf saboterende gebeuren m.b.t. deze opleiding, rechtstreeks naar de triggers die er blijkbaar nog zitten. Het is een intense, emotionele reis. Naderhand voelt het alsof iemand me bij mijn voeten heeft beetgepakt, ondersteboven heeft gehouden en al mijn cellen door elkaar heeft gerammeld.

Daarom

De opvang van de mentoren en medecursisten is buitengewoon liefdevol. Ik weet: dit is waarom ik deze opleiding ‘moest’ gaan doen. Dit is waarom ik aan alles voelde dat dit de volgende stap was die ik mocht gaan zetten. Ik kon het waarom toen niet benoemen, maar deze opleiding was blijkbaar de weg, dus die heb ik gevolgd. En zie hier mijn waarom.

Niks mis mee

Begrijp me goed, er was helemaal niets mis met mijn coachtrajecten. Al mijn mensen doen het er hartstikke goed op. Maar ik wist ook dat ik nog een diepere laag wilde verkennen. Een laag waar jij misschien wel nooit wenst te komen en dat is helemaal oké. Dat is helemaal niet per sé noodzakelijk voor een gelukkig leven. Tenzij er iets in je alsmaar blijft zeuren, iets wat je niet kunt benoemen, dat is dan weer een ander verhaal. Daar mag je dan naar gaan kijken.

Eerst zelf

Nu kan ik als coach iemand alleen meenemen op het pad dat ik zelf al heb gelopen (en dat geldt niet alleen voor mij, dat geldt voor alle coaches). Aangezien mijn wens was om nog meer de diepte in te gaan met mijn coaching, was dat de weg die ik eerst zelf had te gaan.

Geen paniek

Nou, dat heb ik dus geweten 😉 Maar geen paniek, ik ben er nog, ik ben gewoon aan het werk, ik functioneer prima en mijn coach trajecten ook. 

Recept om te delen

Ik wil wel even met je delen wat ik heb geleerd om  ‘mijn cellen weer op z’n plek te krijgen’. Daar kan jij je voordeel dan weer mee doen als je es niet zo lekker in je vel zit, want dan werkt precies hetzelfde recept.

✨Als eerste: ZELFZORG
Ja met hoofdletters.
Die staat met stip op nr 1.

✨Zorg dat je goed gezond eet en veel water drinkt.
✨Zorg voor voldoende slaap
✨Ga naar buiten, ga de natuur in, ga wandelen
✨Maak je agenda daar waar mogelijk wat leger, al zal je al snel ervaren dat het universum jou daarin een handje helpt, er vallen vanzelf wat afspraken uit. Ga die dan NIET lopen opvullen!

✨Heb net zoveel geduld met jezelf als dat je met je aller liefste vriendin zou hebben.

✨Laat alles toe zonder strijd.
Het is nu even wat het is.

✨Ook dit gaat weer voorbij.
Als je er middenin zit voelt het alsof dit voor de rest van je leven is, geloof me dat is echt niet zo (en eigenlijk weet je dat zelf ook wel 😉 )

✨Adem in en uit via je hart.
Hoe?
Gewoon je aandacht bij je hart, dan diep inademen en weer uitademen
Blijf met je aandacht bij je hart.
Adem liefde, steun en kracht in
En adem angst, onzekerheid, twijfel, paniek of wat het dan maar ook is wat je in de weg zit, adem dat uit
Blijf dat een tijdje doen en je zult voelen dat je rustiger wordt.

Je bent niet alleen

Er zijn altijd liefdevolle mensen om je heen.
Je hebt het zelf te doen en te dragen, maar je bent niet alleen.

Ik heb al het bovenstaande gedaan en geloof me het werkt. Al mijn cellen zitten weer keurig op hun plek, misschien wel beter dan ooit. Ik ben intens dankbaar voor dit diepgaande proces. “Het maakt je tot een nog betere coach dan je al was” zei een lieve collega. Nou daar doe ik het voor!

Voel jij dat je toch wel hulp kunt gebruiken, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen!