Eindelijk eindelijk eindelijk, na 3 maanden mochten we weer: Zumba!!!!! Als je me een beetje kent dan weet je dat je mij niet naar de sportschool hoeft te sleuren. Niet voor Zumba in ieder geval 😉 Liefst zou ik 3x per week gaan, heerlijk!! Toen ik jaren geleden begon zei mijn Zumba juf ‘jij lacht altijd tijdens de les’. Klopt: om mezelf. Ik bakte er de eerste weken niet veel van. Steeds een stap te laat, mijn linkerarm ging omhoog terwijl de hele groep rechts omhoog stak. Of zij gingen naar rechts en ik naar links. Alle variaties op het thema. Maar ik had er, en heb er nog steeds, ontzettend veel plezier in. Lichten uit, discolampen aan, muziek op volle bak en gaan met die banaan!

Blijf binnen de lijntjes!

De zaal mogen we (c-maatregelen) nog steeds niet in. We hebben nu buiten op het parkeerterrein les. Op zich heerlijk in de buitenlucht. Maar mijn sportschool moet, net als elke andere sportschool, de maatregelen in acht nemen en wij als Zumba-gangers ook. Dus heeft ieder haar eigen matje en wordt je geacht om daarop te Zumba-en (en voor de liefhebbers uit je dak te gaan 😉)

Weet je, ik ben al super blij dat we e i n d e l i j k weer mogen, maar toch viel me van de week iets op tijdens de les. Ik kan niet voluit gaan. Normaal stuif ik naar voren en naar achter, naar links en naar rechts, nu is het goochelen om binnen mijn paar vierkante meters te blijven. Om binnen de lijntjes te blijven.

Die lijntjes werden ineens een metafoor 

Hoe vaak in mijn leven heb ik gegoocheld om binnen de lijntjes te blijven? Dat doe ik gelukkig niet meer. Maar hoe staat het met jou? Hoe vaak goochel jij om binnen de lijntjes te blijven? Om te blijven doen wat van je wordt verwacht. Om de veilige paden te blijven bewandelen. Om je dromen maar niet achteraan te gaan. Want ach, dat zijn maar dromen toch? En je hebt toch een goed leven?

Dat goede leven speelt zich binnen jouw veilige lijntjes af

Je hebt sowieso al een goed leven: je hebt een dak boven je hoofd, brood op de plank en kleren aan je lijf. Dat kunnen veel mensen op de wereld je niet nazeggen. Maar daar hoeft het toch niet te stoppen? 

Zet jezelf nu eindelijk eens een keer op nr 1

Je kunt je goede leven geweldig maken. En nee, daar hoef je geen anderen mee te schaden… Ik denk dat het bij jou ook wel lijkt alsof er een groot bord in je tuin staat met ‘klop gerust bij mij aan’? Dat iedereen bij jou om hulp komt en dat je ze nog heel goed kunt helpen ook. Maar waar je stiekem van baalt als je zelf zoekende bent, is dat niemand thuis lijkt te geven en de adviezen die je aan anderen geeft blijken voor jezelf toch niet precies te werken.

Dat klopt. Een tandarts kan ook niet in zijn eigen kiezen boren. Dan gaat hij naar een deskundige collega. En dat is ook de beste stap die jij kunt zetten. Dat begint bij een besluit. Zet jezelf op nr 1 en geloof me, de nrs 2, 3, 4 en verder komen er vanzelf achteraan. Je blijft anderen écht wel helpen. Maar niet als je jezelf leeg blijft geven. Niet als je nr 1 overslaat. Vroeg of laat loop je daarin vast.

Durf eens buiten de lijntjes te kleuren

Durf gewoon eens een eerste stap voor jezelf te zetten. De energie die je daarvan krijgt is ongelofelijk. En grappig genoeg profiteert dáár iedereen in jouw omgeving van mee! Het eerste stapje is simpel. Je meldt je gewoon gratis en voor niks aan voor mijn online Masterclass ‘Voor Jezelf Kiezen’.
’Voor Jezelf Kiezen’ geeft je alles wat je voor jouw veilige eerste stappen buiten de lijntjes nodig hebt. 

Deed je het dan toch!

Nee ik ben niet binnen de lijntjes gebleven die sommige mensen, met de allerbeste bedoelingen van de wereld, voor mij hebben bedacht. Ik ben ook niet binnen mijn, onbewust, zelf gecreëerde lijntjes gebleven. Maar vooruit, om op dit moment Zumba te kunnen blijven doen, kies ik, heel bewust, dan toch een paar keer per week om netjes binnen de lijntjes te kleuren 😉

Waar kleur jij? Binnen of buiten de lijntjes? Wil je dat hieronder met mij delen?