Heerlijk rustig en ontspannen word ik langzaamaan wakker. Het gekwetter wordt steeds luider en er glijdt een gelukkige glimlach op mijn gezicht. Wat is dit heerlijk wakker worden! Door mijn open raam hoor ik de vogels naar elkaar fluiten, ieder hun eigen geluid. O, wat hebben ze het druk om hun stem te laten horen. De musjes, de meesjes, de…. geen idee eigenlijk want zoveel verstand van vogels heb ik nou ook weer niet.

Ik kon het ook niet laten

Laatst zat ik online bij een groep collega ondernemers en toen gooide iemand een vogeltest in de groep. Iedereen gelijk ermee aan de slag natuurlijk en ik kon het ook niet laten. Twintig jaar geleden had ik vast niet anders verwacht dan dat ik een musje of zo zou zijn. Nu weet ik wel beter hoe ik uniek ben, maar de uitslag verraste me toch nog: ik bleek de eigenschappen van een sneeuwuil te hebben.

De test vertelt

De test vertelt: ‘De sneeuwuil is zelfstandig, veerkrachtig en heeft een hoge mate van aanpassingsvermogen. Ze kan goed alleen zijn, waardeert haar onafhankelijkheid en haar ruimte, maar is ook in staat om sterke relaties te onderhouden. Ze heeft gratie, is efficiënt en doelgericht’. Bleek ik ook nog een spoortje kolibri te hebben 😉: ‘Ze is zeer wendbaar en flexibel, kan zowel voor- als achteruit vliegen, je bent in staat om je aan te passen aan verschillende situaties. Je hebt de kracht om je doelen te bereiken, hoe onbereikbaar ze ook lijken, je bent in staat je obstakels te overwinnen en te vliegen naar waar je hart je naartoe leidt’.

Stukje van de sluier opgelicht

Nou mocht je je nu altijd al afgevraagd hebben hoe ik in elkaar zit, hiermee is weer een stukje van de sluier opgelicht 😉 Maar goed, alle gekheid op een stokje, ik herken me wel in bovenstaande. Dat dúrf ik tegenwoordig – jij ook al? Durf je te onderkennen wat jou onderscheidt? Die laatste zin: ‘in staat zijn mijn obstakels te overwinnen en te vliegen naar waar mijn hart mij naartoe leidt’ is nogal een thema. Was ik eerst als een musje, onopvallend in de groep en met de groep meegaand, dat is in de loop van de jaren wel veranderd.

Mijn hart leidde mij een andere kant op

Mijn hart leidde mij een andere kant op. Mijn hart leidde mij naar het pad van verschil willen maken, de wereld mooier achter willen laten. En toen bleek het levenspad waar ik zonder al te veel over na te denken op was beland, toch niet helemaal ideaal te zijn. Ik had niets te klagen, het zat net zo comfortabel als een oude versleten jas, maar diep in mezelf voelde ik dat er meer moest zijn. Dat ik meer te doen had, dat ik toch boven dat maaiveld mocht gaan vliegen. Dat het de hoogste tijd werd voor een nieuw verenpak. Doodeng natuurlijk.

Het vraagt best wel wat van je

Ga maar eens van het gebaande pad af, heb jij dat al geprobeerd? Het vraagt best wel wat van je. En dus gedraag je je vaak als dat musje. Onopvallend, er zijn er toch zoveel van dus de aandacht wordt echt zomaar niet naar jou toe getrokken en dat vind je wel prima zo. Klopt dat? Vind je dat echt prima zo? Ben je zo zachtjes aan niet toe aan een nieuw verenpak?

Obstakels? Ja zeker wel

Vanaf het moment dat ik mijn vleugels uitsloeg, voelde ik al dat ik met de wind mee vloog, dat het goed was. Waren er dan geen obstakels? Ja, zeker wel. Als je ‘ineens’ afbuigt, vind je omgeving daar best wel wat van. ‘Je bent zo veranderd’ is wat ik te horen kreeg. Nou gelukkig maar, anders liep ik nu nog steeds in luiers rond 😉

Onbetaalbaar

Maar wat het me gebracht heeft is onbetaalbaar. Ik voel verbinding in al mijn relaties, ze zijn enorm verdiept. Ik zit echt lekker in mijn vel, heb prachtige mensen om me heen en doe het werk wat ik het allerliefste doe.

Musje of sneeuwuil?

En jij? In welke vogel herken jij je (nu) nog het meest %FIRSTNAME%? In een onopvallend musje? Of ben je, als je heel eerlijk bent, eigenlijk gewoon een prachtige sneeuwuil die niet kan wachten om haar vleugels uit te slaan en de wereld te omarmen? Dan mag je ermee stoppen om je door al het gekwetter in je hoofd te laten tegenhouden. Dan wordt het tijd om je stem werkelijk te laten horen. Dan wordt het eens tijd voor een goed gesprek. Je weet me te vinden: mariejose@jouwinnerlijkekracht.nu