Voor de laatste keer glij ik met de auto uit de Toscaanse heuvels naar beneden. De lucht kleurt zacht roze door de opkomende zon. De heuvels kleuren zo bijzonder dat het lijkt of ik in een sprookje ben beland. Met een stille glimlach op mijn gezicht laat ik de afgelopen drie weken in gedachten in vogelvlucht aan me voorbij trekken.

Plons!

Drie heerlijke weken dolce far niente, heerlijk nietsdoen, en nu weer terug naar ‘de dagelijkse werkelijkheid’. Terug naar Nederland, eerst met de trein, dan het vliegtuig en dan gelijk door naar een hotel waar ik de volgende dag een trainingsdag heb van mijn coach. Een plons in de werkelijkheid die ik ‘normaal’ liever niet zo snel zou nemen, maar voor haar maak ik heel graag een uitzondering omdat de dagen met mijn coach altijd enorm veel brengen. Voor het eerst sinds januari weer live en samen met mijn collega-ondernemers kan die plons niet zo moeilijk zijn, toch?

De realiteit is anders

Het valt deze keer niet mee om in Nederland ‘te landen’. Ik was een paar dagen compleet van slag. Dat deed me denken aan toen ik een tiener was en we terug waren van vakantie. In mijn herinnering regende het dan altijd: dag mooi weer, dag zwemmen, hallo regen… Nul zin had ik in terug thuis zijn, weer terug naar school en huiswerk. Maar nu was het geen weerzin tegen de terugkeer of tegen het leven dat ik in Nederland weer ga oppakken.

Het was wel even flink schakelen (en ondertussen ben ik volledig in Nederland geland hoor). Ik laat altijd heel veel achter in Italië maar ik heb ook altijd heel veel om naar terug te keren. Heel veel liefde daar, heel veel liefde hier.

Waarom dan toch moeite met het weer in Nederland ‘landen’ zou je denken? Dat heb ik mezelf natuurlijk ook afgevraagd. Ik ben echt volledig los van alles geweest. Heb intens genoten. Intens gevoeld hoe heerlijk het leven is, hoe heerlijk mijn leven is. Er was geen tijd (horloge had ik niet aan), ik gleed van de ene dag in de andere. Dat is een paar weken heel aangenaam, maar niet echt werkbaar natuurlijk als je een coachpraktijk hebt of gewoon naar de kapper wilt bijvoorbeeld. Dat is het wel handig als je je aan de tijd houdt.

Niks bijzonders 

Mijn lijf, mijn systeem moest gewoon weer even overschakelen naar een ander ritme. Dat kostte alleen wat tijd. Ik ben heel blij en dankbaar voor hoe mijn leven er nu uitziet en beweeg met veel plezier heen en weer tussen ‘mijn’ landen en de seizoenen.

September is de maand van de waarheid

Hoe is dat voor jou? Hoe blij ben jij met hoe je leven er nu uit ziet? Het leven dat je na de vakantie weer hebt opgepakt? September blijkt volgens de statistieken de maand van de waarheid te zijn. Er is dan altijd een golf aan echtscheidingen, de koek blijkt echt op te zijn. Er is ook een golf van aanmeldingen in de relatie-therapie. Nog een handje geholpen door de corona-maatregelen die maken dat mensen thuis wel heel veel en dicht op elkaars lip zitten. Daar is niet elke relatie tegen bestand.

Vergis je niet in de corona-maatregelen

Die maatregelen zijn niet de oorzaak als je niet helemaal lekker in je vel zit. Je kan een mening over de maatregelen hebben, er wel of niet mee akkoord zijn, maar daar gaat het hier om. Hoe dan ook heb je er mee te maken en hebben ze een behoorlijk impact op je leven. De maatregelen scherpen nog eens extra aan wat toch al niet lekker liep in je leven. Hoe ga je daar mee om? Wat ga doen? Ga je nu eindelijk eens knopen doorhakken? Of gebruik je ze als het volgende excuus om niet in actie te komen? Om de zaken weer op hun beloop te laten?

Wat is jouw waarheid?

Ja september is de maand van de waarheid. Niet alleen voor je relatie, maar voor alles in je leven waar je al zo lang tegenaan loopt. Waar je voor de zomer nog dacht: ‘vakantie zal me goeddoen, even er tussenuit, even lekker niks doen, dan kijk ik er vast anders tegenaan’, blijkt dat in september een verhaalt te zijn dat niet klopt. Vakantie en zonneschijn lossen niks op. Dat is net zo’n mythe als ‘tijd heel alle wonden’. Het gaat erom wat je in die vakantie, of in die tijd DOET. Wat doe je anders, welke andere stappen zet je?

For things to change YOU have to change,
for things to get better YOU have to get better

Je leven verandert niet zomaar door een vakantie. Of een paar weken zonneschijn. Die kunnen de zaken hooguit mooier kleuren. Je leven verandert alleen maar door iets anders te DOEN. Wat ga jij nu anders doen waardoor je WEL lekker in je vel zit? 

Terug in Nederland is mijn leven nog altijd heerlijk. Dat wens ik jou ook toe. Een leven dat onder alle omstandigheden, in elke situatie, waar je ook bent, helemaal goed voor jou voelt

Hoe was jou vakantie? Welk dapper besluit heb jij genomen?  Wil je dat hieronder met mij delen? 🍀