Even een beker lekkere thee, even zomaar 5 minuutjes op de bank zitten even helemaal niets doen, een extra wandeling met Vito, dat zijn de dagelijkse dingen waar ik mezelf weer enorm mee oplaad. Eventjes me-time en hop ik kan er weer tegenaan. 

Dat wil ik ook!

Veel vrouwen kijken me vragend, en ook wel verlangend, aan als ik dat vertel. Dát zouden ze ook wel willen, eventjes me-time, maar ze doen het niet. Waarom niet hè zou je je afvragen. Oké ze hebben geen Vito 😉, maar ook zonder hondje kan je prima een dagelijkse wandeling maken. En eventjes zomaar 5 minuutjes op de bank zitten en helemaal niets doen…. dat kan toch iedereen?

Isa

Terwijl ik zojuist met Vito op pad was, onder een prachtige blauwe lucht met de meest weergaloze mooie wolken (hét cadeau van deze tijd van het jaar waar ik altijd intens van geniet) dwaalden mijn gedachten door mijn praktijk en bleven ze hangen bij Isa (vanwege privacy redenen een gefingeerde naam, dat begrijp je)

Omver geblazen

Toen ik haar voor het eerst ontmoette zag ik een zeer krachtige vrouw, enthousiast, ondernemend, fijne lieve uitstraling, echt zo iemand die je graag in je vriendinnenkring zou hebben. Ze staat altijd en overal voor iedereen paraat, heeft leuke baan, fijn gezin en toch zat ze niet helemaal lekker in haar vel. Waar ze ook was, waar ze ook keek, ze zag altijd vrouwen die mooier, leuker, knapper, slimmer, intelligenter, bijdehanter, interessanter waren dan zij zichzelf inschatte. Ze wou trots op zichzelf zijn, maar die trots was ver te zoeken. Soms ging het eventjes goed, maar er was elke keer weer niet al te veel voor nodig zich weer omver geblazen te voelen.

‘Ik ben er klaar mee!’

Op een goed moment was ze er h e l e m a a l klaar mee en nam ze contact met mij op.: “Ik wil heel graag met jou in zee, bij jou in een 1-1 coach traject stappen, want ik ben er nu echt echt écht klaar mee”

Fast forward

Even fast forward in de tijd. Van de week zat Isa weer bij mij aan tafel. We lopen tegen de afronding van haar coach traject aan. Tussen neus en lippen door liet ze zich ontvallen: “van de week bladerde ik mijn notebook nog eens door” (cadeautje bij je coach traject bij mij). Grappig hoe dingen die ik in het begin zo lastig vond nu gewoon in mijn leven zijn ingesleten. Ik sta er niet eens meer bij stil. Het is gewoon allemaal onderdeel van mijn dagelijks leven geworden.

Niks mis mee

En dat is nu precies hoe het werkt. Er is helemaal niets mis met iemand die kiest voor een persoonlijk coachtraject, er is überhaupt met niemand iets mis. Je voelt alleen dat je niet precies helemaal handig bezig bent. Dat je jezelf in gedachten téveel naar beneden haalt, dat je téveel loopt te piekeren, dat je té weinig tijd en ruimte voor jezelf hebt en dat dat allemaal eigenlijk toch echt wel anders zou moeten kunnen.

Het is simpel, écht

Isa heeft het geleerd. Sterker nog, zoals ze zelf al aangaf is het gewoon in haar leven ingesleten. Niet zomaar klakkeloos ja zeggen als er een beroep op je wordt gedaan, maar eerst eventjes overwegen. Niet je zelf zomaar laten overrulen, maar voor jezelf opkomen en je plek innemen. Niet jezelf constant met anderen vergelijken, maar je eigen unieke waarde voelen en durven uitstralen. Trots op jezelf zijn en dat ook echt voelen. Er voor al je lieverds zijn én ook tijd, ruimte en aandacht aan jezelf besteden. Het klinkt zo simpel en dat is het ook. Het is alleen nog simpeler om het niet doen, want op dat spoor zit je al zowat je hele leven.

Nog één angel

Een blije gelukkige dankbare Isa. Terwijl ze enthousiast vertelde hoe goed het allemaal gaat zat ik aandachtig te luisteren en haar ‘te lezen’. Tussen de regels door luisteren zeg maar. Er zat nog één angel. Ik benoemde hem en  “sjips” was haar reactie “eigenlijk had ik kunnen weten dat dit nog aan bod zou komen”. “Yep”, was mijn antwoord, “maar als ik dat de eerste sessie had benoemd was je bij wijze van spreken gillend weggelopen om niet meer terug te komen”. “Hmmm, dat zou zomaar kunnen” grinnikte ze.

Zo benieuwd!

Voor alles is een juiste tijd en de juiste tijd om deze angel eruit te halen was nu gekomen. Ze was er nog enthousiast over ook: “ik ben heel benieuwd wat dit me gaat geven”. Nou ik ook! Ik verheug me nu al op de vrouw die de laatste sessie voor me zal staan!

Hoe graag zou jij dit willen?

Dagelijks eventjes me-time, eventje jezelf opladen. Hoe graag zou jij dat willen? Hoe zou je leven eruit zien als je alleen dat al in je leven zou integreren? Je gedachten uit de wirwar halen, behulpzame stemmetjes in je hoofd laten klinken in plaats jezelf onderuit halen, hoe veel beter zou je in vel zitten als je dát ook nog zou kunnen? Jezelf in de spiegel aankijken, recht in je eigen ogen kijken en dan gewoon trots op jezelf zijn. Wat zou dat met je doen?

Het is haalbaar!

Het ís haalbaar, ook voor jou! En het is helemaal niet ingewikkeld. Je kan het gewoon stapje voor stapje leren. Laat maar weten of het NU ook jou tijd is, dan gaan we samen aan de slag!

Vraag  HIER jouw gratis ‘Nu is het Mijn tijd’ sessie aan.