Wat grappig! Er ligt bij elk bord een gestippeld ei, net zo groot als een ganzenei zeg maar. Bij elk bord een ander kleurtje. We staan er niet direct bij stil, we hebben het veel te druk met kwetteren en bijkletsen. Nog twee en dan zijn we compleet. Als ook zij binnenkomen, nog meer feestvreugde! Zó leuk! We zijn er gewoon alle 8! En dat is best een unicum de afgelopen jaren. De een reist enorm graag, de ander is lange tijd zo ziek geweest dat elk uitje er een teveel was, zo is er bij iedereen wel iets natuurlijk. En eerlijk gezegd was mijn studie Transformatief Coach zo pittig, dat ik daar echt wel dingen voor heb moeten laten schieten.

Dat zijn we nog steeds

Maar nu zijn we gewoon compleet. Onze vriendinnengroep van 8 meiden en zo noemen we ons ook: De Meiden. Ooit begonnen als een zwemclubje. We deden  mee aan de nachtmerrython in ons dorp en toen moesten we een naam verzinnen. Tja…. kom daar maar eens op…. Vele theetjes met veel lekkers en nog eens een glas wijn verder konden we toch echt niets anders bedenken dan De Meiden en dat zijn we nog steeds 😉

Zo gaat dat gewoon

Al meer dan 30 jaar trekken we met elkaar op. ‘s Nachts zwemmen doen we allang niet meer, leuke dingen zijn we samen zeker blijven doen. Toen onze kids klein waren wat intensiever dan nu. Op een of andere manier leek het toen makkelijker. Ik was bijvoorbeeld fulltime moeder, bewust gekozen, de meesten van ons trouwens. We deden wel bakken vrijwilligerswerk en ik volgde allerlei cursussen en opleidingen, maar we hadden wel vaak tijd. De kids die hobbelden wel mee. In de loop van de jaren zijn we allemaal weer in een baan gerold en hebben we onze levens op onze eigen manier vormgegeven, hebben we ons ieder op onze eigen manier ontwikkeld. Zo gaat dat gewoon.

Flinke stormen

In ieders leven heeft wel een flinke storm gewoed, of meerdere zelfs. Dan is het natuurlijk geweldig dat je vriendschappen als een vast anker hebt. Dat je op elkaar terug kunt vallen, dat je elkaar steunt. Maar wat als je de aansluiting niet meer voelt? Ik ben bijvoorbeeld een totaal andere weg gegaan. Letterlijk zelfs. Ik heb ‘mijn’ dorp achter me gelaten, heb een tijdje in het buitenland gewoond, terug naar Zeeland, in Middelburg gaan wonen en daar mijn leven compleet opnieuw uitgevonden. Totaal ander werk gaan doen. Van de directiesecretaresse die ik was uitgegroeid tot een zeer vakkundig coach met een bloeiende praktijk.

Hoe hou je de verbinding?

Hoe hou je dan de aansluiting, de verbinding? Dat heb ik zelf ook mogen uitvogelen. Het recept? Je uitspreken. Wat jij je ook elke keer weer voorneemt. Wat jij elke keer weer van plan bent, uitspreken wat je bezighoudt, hoe je je voelt. Maar ja, dat is natuurlijk vreselijk spannend en dus blijven je gedachten door je hoofd draaien tot je er knettergek van wordt. Maar weet je: een ander kan niet ruiken wat jou bezighoudt. Een ander kan niet raden wat er in je omgaat. Zelfs niet als je elkaar al ik-weet-niet-hoe-lang kent. Wat je omgeving van jou kent is het beeld dat ze van jou hebben, wat je laat zien. Van mij ook trouwens en bij iedereen werkt dat zo. We laten altijd maar een stuk van onszelf zien en dat is dan ook nog vaak het ‘aangepaste deel’ van onszelf. Dat deel waarvan we zelf denken dat we er wel mee door kunnen, dat we er dan wel bij horen.

Aaggrrrr die innerlijke strijd!

Er woedt in ieder van ons steeds een innerlijke strijd tussen verbinding willen en ons authentieke zelf zijn, oftewel erbij horen en jezelf zijn. Het zijn allebei basisbehoeften, die o zo vaak met elkaar botsen. Want als jij helemaal jezelf bent FIRATNAME, hoor je er dan nog wel bij? Vinden ‘ze’ je dan nog wel leuk? En als je erbij hoort, ben je dan je meest authentieke zelf of pas je je aan omdat je er zo graag bij wilt horen?

Het antwoord is simpel

Het antwoord is eigenlijk simpel: als je steeds je woorden inslikt om er maar bij te horen, waar hoor je dan eigenlijk bij? Zijn dat dan je meest voedende relaties? Je hoort er dan wel bij, je lijkt er dan wel bij te horen, maar maakt het je gelukkig?

Het mooiste van al

De mooiste opmerking kwam van een van mijn vriendinnen: ‘sinds ik me uitspreek en zeg hoe ik me voel, gaat er tot mijn grote verbazing een wereld voor mij open! Ik voel me gezien en gehoord en waar ik leeuwen en beren zag blijken die er helemaal niet te zijn!’

Zo werkt het!

En dat FIRSTNAME is precies hoe het werkt. Je leven veranderen kan maar op één plek beginnen: bij jou. Het heeft totaal geen zin om te wachten tot iemand, of iedereen, in jouw omgeving verandert. Jij mag die stap zetten, hoe spannend je het ook vind. Maar ik kan je verzekeren dat je tot dezelfde conclusie komt als mijn vriendin: er gaat een wereld voor je open, een hele mooie wereld zelfs!

O die eieren nog

O en die gestippelde gekleurde eieren? Daar zat de menukaart in verstopt met alle heerlijke gerechtjes die die avond voor ons werden klaargemaakt. Dat heerlijke menu kan ik je helaas niet beloven, maar de verbinding weer voelen met iedereen die jou dierbaar is, dat zeker wel. Als jij bereid bent om de stap te zetten, loop ik met alle liefde een stukje met je mee. Klik hier voor jouw gratiskennismaking.