Binnen de mogelijkheden had ik het best goed geregeld, al zeg ik het zelf. Een heel fijne invulling van mijn kerstvakantie, met mooie bijtankmomenten. Tot maandagavond de rauwe werkelijkheid ertussen kwam. Nou boeien Marie-José, dat geldt voor heeeeeeeeel veel mensen. Yep, daarom schrijf ik het ook. Want wat doe je dan?

Ik was er ook eventjes niet goed van

Bij mij hakken die negatieve reisadviezen er elke keer weer in, om de doodeenvoudige reden dat dat weer een flinke afstand tussen mijn ‘Italiaanse dochter’ en mij schept. Maar in mijn gedachten kwamen ook familie, vrienden en bekenden langs die een horecazaak hebben, de moeders en vaders die weer thuisonderwijs moeten gaan geven, de kindjes die ‘onder de rader verdwijnen’, de ondernemers die het echt niet meer lukt om het hoofd boven water te houden, noem maar op… Nog los van de velen die ziek zijn, van wie dierbaren ziek zijn of zijn overleden.

Wat doe je dan, als je wordt overspoeld door emoties?

Voel wat je voelt en laat dat er mogen zijn. Druk je gevoel niet weg met “sommige mensen zijn er veel erger aan toe”. Dat is waar, én het doet niets af aan hoe jij je voelt. Hoe dubbel het misschien ook klinkt: hiermee zet je jezelf juist in een slachtofferrol en dat is wel het laatste wat je wilt toch?

Voel wat je voelt, een paar minuutjes, langer is niet nodig

En dan doorbreek je het door je lijf ‘aan het werk’ te zetten: ga lopen, springen, dansen, fietsen, whatever. Daarmee doorbreek je het patroon van ‘erin blijven hangen’

En wat kan er dan wel?

Wat er niet kan, ga ik je niet vertellen dat weet je allang. Wat kan er wel?  Ik geef je nu eens een rijtje anders dan anders tips, met dank aan mijn collega Femke Wester, pittige pubermeiden coach (www.sterknaarschool.nl)

  • doe maffe dingen, woonkamerkamperen bijvoorbeeld
  • organiseer een thuisbios met 10 kg popcorn
    (ik had je gewaarschuwd, anders dan anders tips 😉)
  • bevraag elkaar naar elkaars hobby’s
  • maak een quiz voor je gezin met maffe vragen
  • leer elkaar nieuwe dingen: een wiel verwisselen, haken, 5 sterren koken, schaken…
  • RELAX
    wat wil je van deze tijd leren? Stressen en klagen? Of je schouders eronder, af en toe een traan laten en weer door met het tellen van je zegeningen?

Over die zegeningen gesproken

Je hebt een dak over je hoofd, een bed om in te slapen en eten op tafel. Dat kunnen heel veel mensen je niet nazeggen. Ik heb jarenlang vrijwilligerswerk gedaan in Antwerpen, bij Sant’Egidio. Een wereldwijde gemeenschap die al meer dan 50 jaar paraat staat voor dak- en thuislozen, kansarmen, vluchtelingen, mensen met een beperking. Vorig jaar heb ik op Eerste Kerstdag geholpen met de kerstmaaltijd die Sant‘Egidio elk jaar weer organiseert voor mensen voor wie het anders helemaal geen vrolijk Kerstfeest is.

Zelfs nu in corona-tijd krijgt Sant’Egidio het voor elkaar om kerstmaaltijden te organiseren. Geen grote vieringen met honderden gasten, dat mag nu eenmaal niet. Maar er is een heel leger vrijwilligers gemobiliseerd om met kerst door heel Antwerpen (dat is ‘mijn’ gemeenschap, maar dit gebeurt wereldwijd) maaltijden en cadeautjes rond te brengen.

Wat doe jij?

Wat doe ik?

Wat doen WIJ?

Misschien heb je al een briljante ingeving, geweldig!

Of wil je mijn initiatief steunen?

Want SAMEN kunnen we ECHT VERSCHIL MAKEN.

Wat ga ik doen?

Ik ga mijn workshop Gewoon Loslaten, die ik ‘normaal’ alleen live op locatie geef, voor 1x tegen een maffe prijs online geven en

DE VOLLEDIGE OPBRENGST DONEER IK AAN SANT’EGIDIO

Ze hebben namelijk ernstig tekort aan donaties vanwege de c-crisis (voor alle duidelijkheid, alle activiteiten die de gemeenschap ontplooit worden volledig door vrijwilligers gedragen). Ze organiseren niet alleen met kerst maaltijden, maar wekelijks het hele jaar rond en hebben nog heel veel meer initiatieven.

De investering in deze workshop is ‘normaal’ gezien € 47 Dat is al een lachertje, volgens mijn collega’s die regelmatig in mijn workshops zitten moet daar minstens een 1 voor staan. Ik bied hem nu online aan voor € 35 Eenmalig.

En nogmaals: elke cent gaat naar Sant’Egidio

Maar jij krijgt WEL de waarde van mij die ik altijd tijdens deze workshop geef.

Buitenkans voor jou, terwijl je daar ook nog een mens in nood mee helpt.

Voel je vrij om dit idee over te nemen en zelf een actie op te zetten.

Of koop gewoon een kaartje voor mijn online workshop Gewoon Loslaten.

Jij kiest!

Je mag de workshop ook weggeven, dan maak ik er een mooie cadeaubon van. Laat maar even weten.

wanneer: donderdag 14 januari 19.00 – 21.00 uur

waar: online, gewoon bij jou thuis

investering: € 35, die 100% naar het goede doel gaat

Wat krijg jij?
De meest waardevolle inzichten en tools waarmee je direct kunt loslaten wat je niet meer nodig hebt.

Zo begin jij 2021 super goed!!!

Hoe maak jij het verschil?
Wil je dat hieronder met mij delen?
 🍀