Hilarisch!

Het was zo zachtjesaan tijd om naar bed te gaan. Het was stikdonker in de tent. Mijn zusje en ik pakten onze zaklantaarn en schenen daarmee in onze slaapzak: “Kom er maar uit!” (en dan in plat Zeeuws 😉) Ik was als de dood voor ‘al dat kruipend ongedierte’. Stel je voor dat er een oorwurm in mijn slaapzak zou zitten of een ander soort eng beest. En met mijn zusje was het al niet veel beter gesteld. Dus elke avond hadden we hetzelfde ritueel, waar we dan ook nog eens kweetniethoeveel lol om hadden. Vaak lagen we dubbel van het lachen. 

Dit had ik nooit geloofd

Als je me toen had verteld dat ik jàren later nog eens op Nature Quest zou gaan, dat ik 3 dagen en 2 nachten alleen zonder eten en zonder enige vorm van afleiding (horloge, telefoon, boek, pen en papier) alleen in een hangmat in een bos zou zitten, dan zou ik waarschijnlijk naar mijn voorhoofd hebben gewezen of ik was van mijn campingstoeltje afgerold van het lachen!

Wat was dat!!!

We kampeerden onder Bordeaux in Zuid Frankrijk in een bos. Wat we niet wisten dat er vliegende torren in dat bos zaten. Dat ontdekte we pas ’s avonds toen het donker werd en we gezoem van een soort van mini helikoptertjes hoorden. Wat was dat!!! Grote enge beesten, dezelfde kleur als de boomstammen dus je zag ze amper. En ze vielen af en toe gewoon uit de bomen! Liefst was ik daar gelijk weer weggegaan, maar ja ons plekje was gereserveerd en waar konden we anders naar toe? Dit was wat we konden betalen en volgens mijn kersverse man was het allemaal zo erg niet. Hij was nergens bang van, dus nou vooruit ik gaf me over. Maar ik kroop nooit zomaar in mijn slaapzak!

Het kon maar nèt

Nu het weer vakantie tijd is komen er allerlei vakantieherinneringen naar boven. Heb jij dat ook? Deze is van héél lang geleden. Het was de eerste zomer na ons huwelijk. Eigenlijk geen geld om op vakantie te gaan, maar met een geleende oude tent en geleende kampeerspullen op een niet al te dure camping kon het nèt.

Waar kom je vandaan?

Jeetje wat is er in de loop van de jaren dan veel veranderd. En wat heb ik dan veel overwonnen. Dat is het mooie van terugkijken hè. Heel vaak kijken we alsmaar vooruit en vooruit. We kijken vooruit naar wat we allemaal nog willen, we kijken naar wat we nog niet kunnen. Maar dan is het ook wel eens goed om eventjes achterom te kijken. Om te kijken waar je vandaan komt, Om te kijken wat je in je leven allemaal al hebt overwonnen, Als je dat doet weet ik zeker dan je echt wel trots op jezelf kunt zijn!

En jij dan?

Wat heb jij allemaal al overwonnen? Wil je dat hieronder met mij delen? Dan maken we samen een prachtige collectie waarmee we elkaar weer inspireren!

Kwam toch goed hoor

Overigens is het met die vakantie allemaal goed gekomen hoor. We bewaren er nog steeds de mooiste herinneringen aan. We hebben ongelofelijk veel plezier gehad samen. Doldwaze dingen gedaan zoals elkaar ‘s avonds met kleren en al in het meer smijten, zo van ‘dat doen ze toch niet’ oeps en daar ging je! Ons in de oceaan door de hoge golven mee laten sleuren, bikini broek zwaar van het vele zand wat er inzat. Heerlijke etentjes in kleine dorpjes, waar muzikanten speciaal voor ons speelden. BBQ-en voor de tent met hilarische gesprekken waarbij we van onze kampeerkrukjes rolden van het lachen. Het ijzeren schepje stond natuurlijk altijd in de aanslag, zodat de mannen de vliegende torren te lijf te konden gaan 😉

Geweldig

En dat simpele zinnetje: ‘Kom tur mèr uut!’ (jawel fonetisch plat Zeeuws) is 40 jaar na dato nog altijd voldoende om alle prachtige herinneringen van die vakantie weer naar boven te halen. Geweldig toch!

Wat heb jij al overwonnen?  Wil je dat hieronder met mij delen?