Ik zit heerlijk in het zonnetje en geniet van de weldadige temperaturen. Elke dag rond de 30 graden, nooit hoeven denken ‘wat doe ik aan vandaag’, want elk kledingstuk is bij wijze van spreken te veel. Bikini, fladder jurken en wekenlang op blote voeten lopen. Heerlijk! Ik ben in Italië en geniet van alles wat dit prachtige land te bieden heeft. 

Even de balans opmaken

Dat was nog maar een week geleden. Zalig! De laatste dagen van de vakantie gaan mijn gedachten, misschien net als bij jou, al naar het afscheid en mijn leven in Nederland. Vakantie is voor mij niet alleen een tijd van genieten, het is ook een mooi moment om de balans op te maken. Leef ik mijn leven nog steeds zoals ik graag wil, of mag ik bijsturen? Weet je, niks gaat vanzelf, als je het anders wilt, zal je wat anders moeten doen, zo simpel is het nu eenmaal.

Het wonder van het leven

Het was ook een hele bijzondere vakantie van de keer. Ik was bij mijn dochter die in Italië woont. Toen ik daar was werd zij trotse, gelukkige mama van haar tweede dochtertje en ik net zo trotse en gelukkige oma van dit prachtige kleine meisje. Van dit wondertje, want dat is elke geboorte toch weer opnieuw, een wonder. Het wonder van het leven van zo dichtbij meemaken is heel bijzonder. Ik voelde mij dan ook intens dankbaar.

Als je mij al een beetje kent, weet je dat de kracht van dankbaarheid voor mij heel belangrijk is. Het is een van de eerste dingen is die ik mijn mensen (die ik mag coachen) meegeef. Leven in dankbaarheid verandert je kijk op de zaken en op het leven op een ongelofelijk positieve manier. Probeer het maar eens, je leest er alles over in een blog wat ik er eens over schreef: Hoe dankbaar kan je zijn

Ik zou er ook mee kunnen stoppen

Maar goed, ik zat daar dus te mijmeren in het zonnetje. De balans op te maken. Wou ik nog wel terug naar het koude natte Nederland? Er hield immersniemand een pistool tegen mijn hoofd. Ik ben een vrij mens. Ik kan overal wonen waar ik maar wil. Wou ik nog wel terug naar mijn coach praktijk? Ik zou er ook mee kunnen stoppen…

De mogelijkheden zijn legio

Dit lijken misschien wel hele spannende vragen, maar het is juist door die vragen eerlijk aan jezelf te stellen, dat je eerlijk antwoord krijgt. Ik last laatst over een vrouw van mijn leeftijd die haar huis en al haar spullen had verkocht, een campertje had aangeschaft en daarmee Europa door ging crossen. Dat zou ik ook kunnen doen. Of heel ander werk. Of naar een heel andere streek. Of een jaar met alleen mijn rugzak rondtrekken. Of… noem maar op. De mogelijkheden zijn legio. 

Dit wil ik nu echt

Door mijn gedachten zo te laten dwalen, door door te denken en vooral te doorvoelen hoe mijn leven er dan uit zou zien, kwam ik uit bij wat ik nu graag wil. Waar ik nu heel gelukkig van word. Terug naar NL, mijn coach praktijk weer oppakken, de nieuwe trajecten opstarten met de mensen die op mij hebben gewacht en doorgaan met de lopende trajecten. Kortom, Verschil Maken. Een van mijn belangrijkste kernwaarden die ik door mijn werk leef. Werk waar ik dus nog steeds heel gelukkig van word.

Durf jij dat ook?

Durf jij dat ook? Doe jij dat ook af en toe? Alle mogelijkheden, alle wegen die je op kunt gaan in je leven tegen elkaar afwegen en dan bewust de keuze maken? Of rol je automatisch van de ene dag in de andere, van de vakantie weer naar het leven van alle dag, zonder je af te vragen of dit nu echt het leven is waar je echt echt echt het gelukkigst van wordt?

Het vraagt wel wat lef

Ja het vraagt wel wat lef, dat klopt, maar hé alleen de overwegingen maken verandert je leven nog niet hè. Er is nog niets aan de hand. Er is nog niets bijgestuurd. De dagen rijgen zich gewoon nog aaneen, er staat nog niets op z’n kop. Dus wat kan je eigenlijk gebeuren? Het kan hooguit twee kanten op: of je ontdekt dat je helemaal gelukkig bent zoals je leven er nu uitziet, of je ontdekt dat je wel wat mag bijsturen.

Het hoeft helemaal niet rigoureus

Dat hoeft helemaal niet zo rigoureus als je huis verkopen, vertrekken, dat kan ook met kleine dingetjes. Wat doe je in de vakantie waar je heel blij van wordt en thuis eigenlijk de tijd niet voor neemt? Misschien meer lezen? Meer wandelen? Meer es een keer iets spannends buiten je comfort zone doen? Meer quality time samen? Als je nu eens wat meer van waar je in de vakantie zo blij van wordt, in je dagelijks leven ook doet? Dan ziet je leven er ook al veel leuker uit! Het zit niet altijd in grote stappen, het zit ‘m juist in die kleine stapjes.

Wat ik uit mijn vakantie meeneem? 

Ik wil meer en langer buitenzijn en wandelen. En ik wil meer reizen. Meer buitenzijn en langer wandelen ben ik al direct mee begonnen. Mijn volgende reis is al geboekt.

Nu jij

Wat neem jij mee uit jouw vakantie?

 Wil je dat hieronder met mij delen?