Begin maart 2024. Nog nooit zag ik zoveel opgeluchte gezichten mijn praktijk binnenkomen als de afgelopen weken. Ze zeggen allemaal hetzelfde: eindelijk, eindelijk, eindelijk! En niet alleen in mijn praktijk, ook als ik met Vito ga wandelen zie ik de mensen veel lichter en opgelucht rondlopen. Wat is er gebeurd? De zon schijnt! Blijkbaar hebben veel mensen deze winter als lang, donker en vooral heel grijs ervaren. Jij ook ?

Licht!

Nu er af en toe weer een zonnige dag is, het ‘s ochtends echt merkbaar vroeger licht is en de avond steeds wat later invalt, is dit voor veel mensen blijkbaar een grote opluchting. Het leven voelt weer lichter, ziet er letterlijk en figuurlijk weer zonniger uit.

GENIETEN met hoofdletters

Nu moet ik heel eerlijk zeggen: ik hou er ook van. In februari was ik een kleine twee weken bij mijn oudste dochter die in het zuiden van Toscane woont. Daar hebben ze sowieso, omdat het zuidelijker ligt dan Nederland duh, dagelijks een uur meer licht. En daarbovenop was het daar bijna elke middag zonnig met 18/19 graden. GENIETEN met hoofdletters! Elke middag buiten, de zachte zonnestralen op mijn gezicht, I love it! En de natuurlijke vitamine D geeft ook mijn systeem voelbaar een flinke boost.

Ik ken er maar één

Blijkbaar is licht voor veel mensen enorm belangrijk. Ik ken niet veel mensen die ‘weersonafhankelijk zijn’. Eigenlijk ken ik maar één persoon die met alle liefde hele dagen binnen bezig is. Bij wie het niet gaat kriebelen en de drang opkomt om naar buiten te gaan (zoals bij mij 😉) als de zon schijnt.

Is dat wel zo?

‘Een lichter leven’, het zijn misschien niet letterlijk de woorden die jij zou gebruiken, maar dit is wel waar heel veel mensen naar verlangen. Jij ook ? Er moet zoveel, de maatschappij waarin we tegenwoordig leven verlangt zoveel. Via alle media, tv, magazines en vooral sociale media, worden ons allerlei ideaal beelden voorgeschoteld waaraan we moeten voldoen om erbij te horen, om gelukkig te kunnen zijn. Maar is dat wel zo? Heb je echt díe ideaalbeelden nodig, moet je daar echt aan voldoen om gelukkig te kunnen zijn?

Hoe zit dat dan?

Hoe zit het dan met je vrije wil? Heb je zelf ook nog iets in te brengen? En kloppen al die beelden die constant voorbij vliegen wel? Foto’s worden gefotoshopt, dat weet je eigenlijk ook wel. Social media beelden? Een filter erover en je ziet er prachtig uit. Daarmee kan je zelfs je slaapkop camoufleren, het ziet eruit of door een vakkundige visagiste keurig bent opgemaakt (moet je even niet aan mij vragen hoe die filters werken, ik heb geen flauw idee, ik doe altijd maar wat 😉)

En al die mooie verhalen?

En al die mooie verhalen op social media? Je vertelt toch gewoon alleen wat er wél goed gaat. Je gaat toch niet vertellen dat je het af en toe niet meer ziet zitten, dat het soms gewoon blèh is, dat je het soms gewoon even helemaal niet meer weet, dat je soms gewoon geen flauw idee hebt wie je nu eigenlijk bent en wat je nu eigenlijk wilt. En dan heb ik het niet over die zogenaamde ‘confession’ berichten waarvan het blijkbaar bij vlagen mode is om die te plaatsen. Die komen zo vaak achteraf. Het leven van degene die je volgt leek net zo prachtig als altijd en na maanden komt er dan zo’n ‘confession’  dat het zo’n zware tijd was. Hmm…. 🤔 Of het gaat helemaal over de top compleet met huil video. Zoiets verscheen laatst compleet ongevraagd op mijn tijdlijn. Nou dát hoeft nu ook weer niet.

Op jouw voorwaarden

Lichter leven, relaxter leven, leven op jóuw voorwaarden, hoe dan? Daar is maar één antwoord op mogelijk: door je meest authentieke zelf te zijn (en niet de beste versie van jezelf, daar hadden we het vorige week nog over weet je nog?)

Niks onhaalbaar ideaalbeeld

Het moeten en de ideaalbeelden achter je laten en op zoek naar jouw idealen. Waar sta jij nu eigenlijk voor? Waar wil jij nu eigenlijk voor gaan? Wat is jouw drive? Wat zijn jouw passies? Waar wordt jij nu eigenlijk echt blij van? Hoe kan jij nu het beste omgaan met jouw uitdagingen? Hoe krijg jij rust in je systeem? Hoe kan jij op alle levensgebieden echt genieten? Als je deze vragen kunt beantwoorden kom je bij jouw ideaalbeeld. En niet in de zin van een onhaalbaar ideaalbeeld, nee gewoon zo wil ik leven.

Leuk voor het weekend

Nou, leuke vragen om van ‘t weekend mee aan de slag te gaan, toch? Kom je er niet uit, neem dan gerust eens even contact met mij op. Ik heb een prachtig gloednieuw Lichter Leven Programma voor je. Ik heb al een paar mooie mensen in mijn praktijk die dit programma nu al volgen. Zij kunnen op de vragen in de alinea hierboven moeiteloos antwoord geven, sterker nog: ze leven ernaar 🤍 Wil jij dat ook? Dan weet je me te vinden!

Dit wordt een práchtige reis!

Na de zomervakantie ga ik dit programma ook met een kleine groep doen: 4 tot maximaal 6 personen. Kan jij eerst nog van de lente en zomer genieten, om vervolgens weer te ontdekken dat het mooie weer wel een heel fijn gevoel kan geven, maar geen antwoord op je levensvragen brengt.

Ik maak nu al ruimte in mijn agenda voor gratis match calls. Kunnen we samen bekijken of dit programma iets voor jou is. Interesse? Laat maar weten: mariejose@jouwinnerlijkekracht.nu

Op deze pagina vind je ook al meer informatie: https://jouwinnerlijkekracht.nu/vitaal-en-lichter-leven-programma/

Het wordt werkelijk een prachtige reis, op een bijzonder sfeervolle locatie in Middelburg. Ik heb er nu al zin in!!